Netwerk Arbo FNV

Activiteiten

Wat doet het Netwerk Arbo FNV?

 • Het Netwerk Arbo FNV geeft ten minste vier maal per jaar een digitale Nieuwsbrief uit. Klik hier om je in te schrijven...dan ben je direct ‘netwerkdeelnemer’.
 • Het Netwerk Arbo FNV organiseert tweemaal per jaar themabijeenkomsten ‘op lokatie’ waar kennis en ervaring kunnen worden uitgewisseld.
 • Daarnaast overlegt het netwerk ook tweemaal per jaar:
 • over de visie van vakbond en vakbondsleden op de vele onderwerpen die samenhangen met arbeidstijden en veilig en gezond werk.
 • maar ook over de activiteiten die vanuit het Netwerk Arbo FNV en zijn ‘subnetwerken’ plaatsvinden.
 • Het Netwerk Arbo FNV telt een aantal themawerkgroepen en themanetwerken, die ook op Facebook actief zijn
 • Het Netwerk Arbo FNV neemt deel aan het Europees Netwerk voor Health and Safety’
 • Het Netwerk Arbo FNV organiseert activiteiten rond werktijden en vooral: onregelmatig werk.

 • wo
  13
  mei
  2015

  Presentatie Regenboog-checklist voor cao's

  vanaf 14:30 (inloop)

  Restaurant van Staalbankiers, Lange Houtstraat 8, 2511 CW Den Haag.

  LET OP: Het pand van Staalbankiers (Achmea) heeft geen wifi beschikbaar. Iedereen wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen; er is geen parkeerruimte beschikbaar voor gasten.

  Rainbow meadow2Krijg je alleen vrij als je gaat trouwen met je partner, of ook als je een samenlevingscontract gaat ondertekenen bij de notaris? En als je geliefde bevalt, kan je dan vrij krijgen om te helpen bij de eerste levensdagen van de baby? Onder welke voorwaarden?

  Er is lang op gebroed, maar nu is ie klaar: de checklist aan de hand waarvan iedereen kan nagaan hoe het staat met haar of zijn eigen arbeidsvoorwaarden: waar moet je allemaal op letten, en waar kun je aanspraak op maken? De checklist is daarnaast geschreven voor cao-onderhandelaars, die namens de FNV met werkgevers arbeidsvoorwaarden bespreken.

  Het eerste exemplaar van de Regenboog-checklist voor cao’s wordt op 13 mei feestelijk overhandigd aan Barbara Bos (College voor de Rechten van de Mens) en Marco Ouwehand (FNV-cao-onderhandelaar).

  Daarvóór is er een kort programma waarbij de achtergronden van de checklist en de perspectieven worden besproken, en de zaal gelegenheid krijgt zich over enkele prangende discussiekwesties uit te spreken. Als panelleden zullen optreden:  Robert Loesberg (bestuurslid COC Nederland), Marion Tahapary-Keislair (bestuurslid Dutch Government Pride), Elleke Alink (directeur TransgenderNetwerk Nederland; onder voorbehoud).

  Daarna gaat Ilse Volkstedt namens Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden in op ándere manieren om discriminatie te voorkomen en te bestrijden. De middag wordt afgesloten met een drankje.

   

   

Lees meer over veilig en gezond werken