Netwerk Arbo FNV

Activiteiten

Wat doet het Netwerk Arbo FNV?

 • Het Netwerk Arbo FNV geeft ten minste vier maal per jaar een digitale Nieuwsbrief uit. Klik hier om je in te schrijven...dan ben je direct ‘netwerkdeelnemer’.
 • Het Netwerk Arbo FNV organiseert tweemaal per jaar themabijeenkomsten ‘op lokatie’ waar kennis en ervaring kunnen worden uitgewisseld.
 • Daarnaast overlegt het netwerk ook tweemaal per jaar:
 • over de visie van vakbond en vakbondsleden op de vele onderwerpen die samenhangen met arbeidstijden en veilig en gezond werk.
 • maar ook over de activiteiten die vanuit het Netwerk Arbo FNV en zijn ‘subnetwerken’ plaatsvinden.
 • Het Netwerk Arbo FNV telt een aantal themawerkgroepen en themanetwerken, die ook op Facebook actief zijn
 • Het Netwerk Arbo FNV neemt deel aan het Europees Netwerk voor Health and Safety’
 • Het Netwerk Arbo FNV organiseert activiteiten rond werktijden en vooral: onregelmatig werk.

 • vr
  11
  sep
  2015

  Open themabijeenkomst Netwerk Roze

  16:00 - 19:00 FNV-gebouw Woerden, Houttuinlaan 3, 3447 GM Woerden

  Aangenaam samenzijn met het thema “diversiteitscharter”

  Op 2 juli van dit jaar werd het Nederlandse diversiteitscharter gelanceerd. Het Netwerk Roze FNV heeft daar, met een rol in de advisering door de Sociaal-Economische Raad (SER), mede aan bijgedragen. Een nieuw instrument om diversiteit te bevorderen op de werkvloer.
  24 bedrijven en instellingen (waaronder de FNV zelf) ondertekenden het charter, en als het goed is komen daar in de loop van de tijd steeds meer bij.

  Maar wat is het precies? Hoe werkt het? Wat kunnen ervan verwachten voor de positie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders op de werkvloer? Welke ervaringen zijn er internationaal met zulke diversiteitscharters? Hoe kunnen we ermee aan de slag? Waar liggen de uitdagingen en wat zijn de valkuilen?

  Op deze middag die open is voor alle belangstellenden gaan we informatie uitwisselen en meningen, zodat iedereen zich een beter beeld kan vormen.
  De website over het Nederlandse charter geeft al een beeld van hoe wordt gewerkt.
  Met medewerking van o.a. Marijn Pijnenburg, Business Development Executive for Diversity and LGBT in Europe, Middle East and Africa van IBM, die tot de eerste groep ondertekenaars van het Nederlandse diversiteitscharter hoorde.

   

Lees meer over veilig en gezond werken