Netwerk Arbo FNV

Kandidatenprofiel Edwin Rixtum

Beste mede arbonetwerk leden,

Mijn naam is Edwin Rixtum, 45 jaar, getrouwd , vader van 2 kinderen (jongen en een meisje) en woonachtig in de mooie provincie Drenthe, dichtbij Wildlands in de plaats Emmen.

Werkzaam op Amsterdam Airport Schiphol, en daar komt ook mijn motivatie vandaan om mij kandidaat te stellen als algemeen bestuurslid voor het Netwerk Arbo FNV. Zoals gezegd werk ik op de luchthaven Schiphol en wordt ik dagelijks geconfronteerd met Arbo zaken, maar ook veilig en gezond werken. Vooral het laatste laat nogal te wensen over, al zou je het misschien niet zeggen van onze nummer één luchthaven in Nederland. Werkdruk die alleen maar toeneemt, arbeid en rusttijden, waar vooral de rusttijden met voeten wordt getreden, loop en sta tijd overschrijdingen, gehoorproblemen en beschadiging, tijdens bouwwerkzaamheden open en bloot in asbest je werk doen… en zo kan ik nog wel even door gaan.

Voorbeelden waar ik tegen aan gelopen ben, en mij de drijfveer en motivatie hebben gegeven om deze misstanden/overtredingen proberen in kaart te brengen, aan de kaak te stellen en te verbeteren. Maar… alleen gaat me dit niet lukken, maar tijdens gesprekken met collega’s waren er toch meer mensen die er iets aan willen doen, en zo is de gedachte ontstaan. Maar waar ga je er iets aan doen, en waar meld je dit? Via mijn oud bestuurder en voorzitter van de sectorraad diensten kwam ik in aanraking met het Netwerk Arbo FNV. Heel veel positieve dingen over gehoord, en ook ik werd enthousiast. Enthousiast om met deze leuke club mensen ervaringen uit te wisselen, zaken aan te pakken, het netwerk nog meer op de kaart te zetten zowel onder de leden maar ook binnen de FNV. Als ik hoor van mensen in de lande, dat sommigen niet weten dat er een arbonetwerk bestaat, niet weten wat het precies inhoud, krijg ik alleen maar meer zin om deze uitdaging aan te gaan

Edwin Rixtum