Netwerk Arbo FNV

Activiteiten

Wat doet het Netwerk Arbo FNV?

 • Het Netwerk Arbo FNV geeft ten minste vier maal per jaar een digitale Nieuwsbrief uit. Klik hier om je in te schrijven...dan ben je direct ‘netwerkdeelnemer’.
 • Het Netwerk Arbo FNV organiseert tweemaal per jaar themabijeenkomsten ‘op lokatie’ waar kennis en ervaring kunnen worden uitgewisseld.
 • Daarnaast overlegt het netwerk ook tweemaal per jaar:
 • over de visie van vakbond en vakbondsleden op de vele onderwerpen die samenhangen met arbeidstijden en veilig en gezond werk.
 • maar ook over de activiteiten die vanuit het Netwerk Arbo FNV en zijn ‘subnetwerken’ plaatsvinden.
 • Het Netwerk Arbo FNV telt een aantal themawerkgroepen en themanetwerken, die ook op Facebook actief zijn
 • Het Netwerk Arbo FNV neemt deel aan het Europees Netwerk voor Health and Safety’
 • Het Netwerk Arbo FNV organiseert activiteiten rond werktijden en vooral: onregelmatig werk.

2015

 • vr
  16
  jan
  2015

  Bijeenkomst Netwerkraad

  14.30-16.30

  Algemene Onderwijsbond (Aob)

  Jaarbeursplein 22

  3521 AP Utrecht

   

 • wo
  25
  feb
  2015

  Herdenking Februaristaking

  16:45

  Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam

  Op woensdag 25 februari 2015 vindt de herdenking plaats van de Februaristaking. Een actie in 1941 die een inspiratiebron werd voor verzet en medemenselijkheid. Vele tienduizenden burgers legden uit solidariteit met de vervolgde Joodse bevolking het werk neer in Amsterdam, de Zaanstreek, Hilversum, Utrecht, Haarlem, Velsen en Weesp.

  De Februaristaking in 1941 geldt als een internationaal erkend – massaal en openlijk – protest tegen de Jodenvervolging in bezet  Europa. Uit bewondering hiervoor schonk Koningin Wilhelmina na de oorlog Amsterdam het devies: “heldhaftig, vastberaden, barmhartig”. Die erkenning en dat eerbewijs mogen ons nog steeds met trots vervullen.

  In ons denken en handelen moeten we pal blijven staan voor de beginselen waarvoor de stakers opkwamen: niet dulden dat medeburgers worden gedemoniseerd, ontrecht, mishandeld en vervolgd, omdat ze tot een bepaalde groep behoren.

 • za
  21
  mrt
  2015

  21 maart tegen racisme en discriminatie

  13:00

  De Dam, Amsterdam

  21 maart is door de Verenigde Naties in 1966 uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Racisme (en Discriminatie). Dat is gebeurd ter herdenking van deze dag in 1960, toen de politie in het Zuid-Afrikaanse Sharpeville het vuur opende op een menigte die het apartheidsregiem zat was en zo 69 mensen doodde.

  In Nederland staan we daar natuurlijk ook bij stil. De FNV is erbij.

  21maart

  Vanaf de Dam in Amsterdam vertrekt een demonstratie, die eindigt op  het Museumplein rond 14.30 uur. Daarna volgen sprekers – ook namens de FNV.

  Kom en laat je  stem horen tegen Racisme en Discriminatie op  basis  van afkomst, huidskleur, sekse, seksuele identiteit of genderidentiteit, geloof, handicap of wat dan ook. FNV-leden verzamelen zich rond 12.30  uur op  het monument op  de Dam.

 • do
  02
  apr
  2015

  Vergadering Netwerkraad

  14:00 - ca. 16:30

  FNV-gebouw aan de Varrolaan 104, Utrecht

  In deze vergadering zal worden gesproken over de voortgang in de procedure voor bestuursverkiezingen, maar vooral over en diverse andere activiteiten: de presentatie van de Regenboog-CAO-checklist, de nieuwe activiteiten met Turkse vakbonden, de LGBTalkshow op Roze Zaterdag, de internationale conferentie in 2016…

 • ma
  13
  apr
  2015

  Vergadering taakgroep presentatie cao-checklist

  16:00 - 17:00

  BOMO

  (interne vergadering)

 • ma
  13
  apr
  2015

  Vergadering WIZ Roze incl. conferentie

  17:00 - 21:30

  BOMO

  (interne vergadering)

 • do
  16
  apr
  2015

  Landelijke onderwijsconferentie "Met alle respect"

  09:30 - 16:30

  Tivoli/Vredenburg-complex, Utrecht (foto)

  TivoliVredenburgConferentie over sociale veiligheid in het onderwijs. Meer informatie hier.

 • za
  18
  apr
  2015

  Wij FNV-vrouwen eisen

  13:30 - 17:30

  Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht

  Bijeenkomst Netwerk Vrouwen FNV.

  Aanmelden vóór 14 april 2015 via diversiteit@bg.fnv.nl o.v.v. “aanmelding voor 18 april 2015”.

 • wo
  13
  mei
  2015

  Presentatie Regenboog-checklist voor cao's

  vanaf 14:30 (inloop)

  Restaurant van Staalbankiers, Lange Houtstraat 8, 2511 CW Den Haag.

  LET OP: Het pand van Staalbankiers (Achmea) heeft geen wifi beschikbaar. Iedereen wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen; er is geen parkeerruimte beschikbaar voor gasten.

  Rainbow meadow2Krijg je alleen vrij als je gaat trouwen met je partner, of ook als je een samenlevingscontract gaat ondertekenen bij de notaris? En als je geliefde bevalt, kan je dan vrij krijgen om te helpen bij de eerste levensdagen van de baby? Onder welke voorwaarden?

  Er is lang op gebroed, maar nu is ie klaar: de checklist aan de hand waarvan iedereen kan nagaan hoe het staat met haar of zijn eigen arbeidsvoorwaarden: waar moet je allemaal op letten, en waar kun je aanspraak op maken? De checklist is daarnaast geschreven voor cao-onderhandelaars, die namens de FNV met werkgevers arbeidsvoorwaarden bespreken.

  Het eerste exemplaar van de Regenboog-checklist voor cao’s wordt op 13 mei feestelijk overhandigd aan Barbara Bos (College voor de Rechten van de Mens) en Marco Ouwehand (FNV-cao-onderhandelaar).

  Daarvóór is er een kort programma waarbij de achtergronden van de checklist en de perspectieven worden besproken, en de zaal gelegenheid krijgt zich over enkele prangende discussiekwesties uit te spreken. Als panelleden zullen optreden:  Robert Loesberg (bestuurslid COC Nederland), Marion Tahapary-Keislair (bestuurslid Dutch Government Pride), Elleke Alink (directeur TransgenderNetwerk Nederland; onder voorbehoud).

  Daarna gaat Ilse Volkstedt namens Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden in op ándere manieren om discriminatie te voorkomen en te bestrijden. De middag wordt afgesloten met een drankje.

   

   

 • zo
  17
  mei
  2015

  IDAHOT

  hele dag

  -

  International Day Against HOmophobia and Transphobia, oftewel de internationale dag tegen homofobie en transfobie.

 • vr
  22
  mei
  2015

  Vergdering Netwerkraad Roze

  14:00 - 16:30

  FNV-kantoor Varrolaan, Utrecht (locatie nog niet definitief)

  De agenda en de vergaderstukken zullen ca. een week vóór de vergadering elektronisch worden toegestuurd aan de deelnemenden. Voor aan- of afmeldingen en opvragen van de vergaderstukken: stuur een e-mail naar info@test.mikoon.nl/fnvnetwerk/site.

 • wo
  03
  jun
  2015
  zo
  07
  jun
  2015

  Transcreen filmfestival

  13:00

  Filmhuis Cavia - Van Hallstraat 52-I (trap op) - 1051 HH Amsterdam 

  en

  Rialto, Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam

  (met een aantal andere activiteiten op andere locaties)

  RialtoEen uitgebreide selectie films: zie voor meer informatie de website van Transcreen!

 • vr
  19
  jun
  2015

  LGBTalkshow Maastricht

  16:00 - 19:00

  La Bonbonnière, Achter de Komedie 1, 6211 GZ  Maastricht, tel. (0433) 500 935.

   

  Het Netwerk Roze FNV organiseert zijn jaarlijkse talkshow LGBTalks. Vanaf 16:00 uur is iedereen die belangstelling heeft welkom om te zien hoe GroenLinks-wethouder Gerdo van Grootheest aftrapt, om daarna het woord te laten aan Mike Jackson (co-founder van Lesbians and Gays Support the Miners, waarvan het verhaal onlangs verfilmd is [“Pride”, een film die een Bafta heeft gewonnen]), aan Wensley Garden, (gay ex prof-voetballer bij Helmond Sport) en aan Willemijn da Campo (coördinator van het transgendernetwerk Limburg). Tot slot zal Leo Hartveld (lid van het dagelijks bestuur van de FNV) aansluiten. Al met al zal het wederom een spraakmakende talkshow worden, omlijst met live muziek van de “Steady Habbits”, een drankje en een hapje waarin het voordeel van (seksuele en gender-) diversiteit op de arbeidsmarkt nadrukkelijk naar voren zal komen.

  LGBTalks is vrij toegankelijk, maar kom op tijd, want vol is vol. Inloop vanaf 16:00 u. De talkshow start om 17:00 en eindigt rond 18:00, waarna je vanzelfsprekend nog even gezellig kan blijven hangen.

  Demonstratie met spandoeken Lesbians and gays support the miners, Pride March 1985

   

 • za
  20
  jun
  2015

  Roze Zaterdag 2015

  hele dag

  Maastricht

  brug-maastrichtRoze Zaterdag vieren we dit jaar in Maastricht.

  Voor alle bezoekers (v/m/..) ook een goede gelegenheid om kennis te maken met het  Netwerk Roze FNV.

 • za
  20
  jun
  2015
  zo
  21
  jun
  2015
 • vr
  03
  jul
  2015

  Vergadering Netwerkraad

  13:00

  FNV-kantoor Varrolaan 100, Utrecht

  Vergadering voor  iedereen die actief is of wil zijn bij het NetwerkRoze FNV.  Aanvraag van de agenda en de vergaderstukken (ca een week voor de vergadering) via info@test.mikoon.nl/fnvnetwerk/site

 • zo
  19
  jul
  2015
  ma
  20
  jul
  2015

  LGBT caucus - onderdeel van het wereldcongres van Education International

  09:00 - 13:00

  Ottawa (Canada)

  In de aanloop naar het wereldcongres van de wereldvakbondskoepelorganisatie van onderwijsbonden (Education International = EI) vindt op 19 juli een informele bijeenkomst plaats over LHBT-beleid binnen onderwijsbonden. De nadruk ligt op uitwisseling van goede ervaringen. Parallel wordt een informele bijeenkomst gehouden over en met “Indigenous People”. 

  ottawa-peacetowerOp 20 juli zullen de conclusies van de beide parallelle workshops in een gezamenlijke workshgop worden besproken.

  Meer informatie (in het Engels) op de EI-website.

 • vr
  28
  aug
  2015

  Vergadering Netwerkraad Roze

  13:00 - 16:00

  FNV-kantoor Varrolaan 100,  Utrecht

  Vergadering van de kaderleden en het bestuur van het Netwerk Roze FNV; voor vergaderstukken contact met info@test.mikoon.nl/fnvnetwerk/site

 • vr
  11
  sep
  2015

  Open themabijeenkomst Netwerk Roze

  16:00 - 19:00 FNV-gebouw Woerden, Houttuinlaan 3, 3447 GM Woerden

  Aangenaam samenzijn met het thema “diversiteitscharter”

  Op 2 juli van dit jaar werd het Nederlandse diversiteitscharter gelanceerd. Het Netwerk Roze FNV heeft daar, met een rol in de advisering door de Sociaal-Economische Raad (SER), mede aan bijgedragen. Een nieuw instrument om diversiteit te bevorderen op de werkvloer.
  24 bedrijven en instellingen (waaronder de FNV zelf) ondertekenden het charter, en als het goed is komen daar in de loop van de tijd steeds meer bij.

  Maar wat is het precies? Hoe werkt het? Wat kunnen ervan verwachten voor de positie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders op de werkvloer? Welke ervaringen zijn er internationaal met zulke diversiteitscharters? Hoe kunnen we ermee aan de slag? Waar liggen de uitdagingen en wat zijn de valkuilen?

  Op deze middag die open is voor alle belangstellenden gaan we informatie uitwisselen en meningen, zodat iedereen zich een beter beeld kan vormen.
  De website over het Nederlandse charter geeft al een beeld van hoe wordt gewerkt.
  Met medewerking van o.a. Marijn Pijnenburg, Business Development Executive for Diversity and LGBT in Europe, Middle East and Africa van IBM, die tot de eerste groep ondertekenaars van het Nederlandse diversiteitscharter hoorde.

   

 • ma
  05
  okt
  2015
  do
  08
  okt
  2015

  Out&Equal Workplace Summit

  09:00

  Dallas (Texas)

  Out&Equal Workplace Advocates is een in de Verenigde Staten gevestigde non-profit organisatie die zich inzet voor gelijke rechten van LHBT’ers op de werkvloer, en werkt samen met overheidsorganisaties en bedrijven om een LHBT-vriendelijk werkklimaat te bevorderen.

  Meer over hun conferenties vind je hier.

   

 • zo
  11
  okt
  2015
 • vr
  16
  okt
  2015

  Vergadering Netwerkraad Roze

  13:00 - 16:00

  FNV-kantoor Varrolaan 100, Utrecht

  Vergadering van de kaderleden en het bestuur van het Netwerk Roze FNV; voor vergaderstukken contact met info@test.mikoon.nl/fnvnetwerk/site

 • vr
  27
  nov
  2015

  Vergadering Netwerkraad Roze

  13:00 - 16:00

  FNV-kantoor Varrolaan 100, Utrecht

  Vergadering van de kaderleden en het bestuur van het Netwerk Roze FNV; voor vergaderstukken contact met info@test.mikoon.nl/fnvnetwerk/site

Lees meer over veilig en gezond werken