Netwerk Arbo FNV

De Waterloopleinmarkt op de schop, kooplieden en FNV om tafel

PERSBERICHT

De Waterloopleinmarkt op de schop, kooplieden en FNV om tafel

Van de Gemeente Amsterdam moet het Waterlooplein op de schop en Stadsdeel Centrum wil de markt  halveren. De marktlui zijn in verweer. Ruim de helft van de arbeidsplaatsen op de markt dreigen te verdwijnen: ‘Het is onacceptabel.’ De door Stadsdeel Centrum voorgestelde oplossing: meer plein, minder markt, wordt door de Marktvereniging Waterlooplein niet geaccepteerd.

De Marktmensen gaan nu om de tafel met de FNV om steun voor hun strijd om behoud van marktplaatsen en werkgelegenheid. De Marktvereniging Waterlooplein en de FNV verkennen daarom de mogelijkheden tot samenwerking om de ambulante handel op het Waterlooplein en in de Metropool Amsterdam te versterken. Henk van der Schaaf is landelijk bestuurder bij de FNV Zelfstandigen en is de belangrijkste spreker tijdens de ledenvergadering van de Marktvereniging. Hij zal de kooplieden voorlichten over hun rechten en mogelijkheden. Het landelijk Netwerk ABRO FNV zal een solidariteitsverklaring overhandigen van het marktbestuur.

De Waterloopleinmarkt vertegenwoordigt een zeer gevoelig en uniek cultuur-historisch erfgoed in de hoofdstad. De FNV onderzoekt de Marktvisie van de Gemeente Amsterdam aan de hand van de casus Waterlooplein, met het oog op behoud van werkgelegenheid en de groei daarvan in het marktwezen en de ambulante handel.

De Marktvereniging en de FNV ontmoeten elkaar op de markt voor een rondleiding, en tijdens de ledenvergadering op vrijdag 21 juni 2019, aanvang 18.00 uur, de pers is welkom.
————————————-

Klik hier voor een kort videoverslag.