Netwerk Arbo FNV

Gevaarlijke stoffen op het werk

Van alle Nederlandse werknemers, geeft 27 procent aan vaak met gevaarlijke stoffen te werken. FNV vindt het belangrijk dat jij geen gezondheidsschade oploopt door het werken met gevaarlijke stoffen. Soms duurt het wel vijftien jaar voordat de effecten op jouw gezondheid zichtbaar zijn.

Wat zijn gevaarlijke stoffen

Ongeveer een kwart van de Nederlandse bedrijven werkt met gevaarlijke stoffen. Maar wat zijn nu eigenlijk gevaarlijke stoffen?

Lees meer over wat gevaarlijke stoffen zijn

Risico’s gevaarlijke stoffen

Naar schatting 3000 (ex-) werknemers overlijden elk jaar te vroeg doordat ze met gevaarlijke stoffen hebben gewerkt. Daarmee is het een groot, maar onderschat gevaar.

Lees meer over de risico’s.

Wetten en regels bij gevaarlijke stoffen

Er zijn veel risisco’s zijn als je werkt met gevaarlijke stoffen. En dus zijn er strenge regels waaraan je werkgever (en jij) zich moet houden.

Lees meer over wetten en regels

Zo werk je veilig met gevaarlijke stoffen

Bekijk het stappenplan waarmee je het in je bedrijf goed aanpakt en hoe je zo veilig mogelijk werkt met gevaarlijke stoffen.
Lees meer over hoe je veilig werkt met gevaarlijke stoffen

Of download de pdf, speciaal voor kaderleden en bestuurders. Een heldere omschrijving van een goede vakbondsaanpak van gevaarlijke stoffen, met richtlijnen en tips:
Aanpak gevaarlijke stoffen – richtlijnen voor kaderleden en bestuurders (pdf)

Stoffencheck app

De Stoffencheck app is een handig hulpmiddel als je denkt met gevaarlijke stoffen te werken. Risico’s, maatregelen en uitleg bij ‘gevaarlijke’ symbolen, alles zit erin.

Lees meer over de Stoffencheck app

Ben je zwanger en werk je met gevaarlijke stoffen?

Dan moet je extra opletten natuurlijk.

Lees meer over werkomstandigheden tijdens je zwangerschap