Netwerk Arbo FNV

Impressie Expertmeeting dd 01-12-2017

Beste Netwerkers,

Op vrijdag 1 december 2017 vond de Expertmeeting ‘De bedrijfsarts en het jarige Arboadviespunt’ plaats.

   

Na wat huishoudelijke mededelingen door voorzitter Johan Huver werd de aftrap voor een welgevulde zaal gedaan door Ernst Jurgens (bedrijfsarts bij KLM en bestuurslid van de NVAB). Middels een prikkelende presentatie met als beginstelling: Werknemers zijn helemaal niet klaar voor langer werken. Of werk moet mijn gezondheid bevorderen of in elk geval in stand houden! Het hebben van werk is een van de sociale determinanten van gezondheid. Hoe ga je dat voor elkaar krijgen?

No Title

No Description

Na de lunch was het tijd voor een feestje het Arbo-Adviespunt bestaat 20 jaar. We zijn in de gelukkige omstandigheid om een van de oprichters van de voormalige arbotelefoon in ons midden te hebben namelijk bestuurslid Jan Verhagen. Jan schets de historie: Link. en Khalid Azougagh neemt onze mee in het veranderproces van Arbotelefoon naar Arbo-adviespunt. Link:  Van Arbotelefoon naar Arbo-adviespunt Er volgt een levendige discussie (Link.) over de werkwijze van de consulenten, de openingstijden enz, enz. Simon Bornstein vindt een compliment voor het goede werk van en voor  het Arbo-adviespunt op zijn plaats!

Nu volgt er een casus over een badmeester uit het zwembad in Almere.  Link.  Daarna gaan we in drie groepen uit elkaar, elke groep met een eigen vraag. De beantwoording van de vragen door de 3 groepen kunt u hier zien. Link.

Na de middagpauze betreed Peter Heitling de arena. Voormalig bedrijfsarts, inspecteur bij de Arbeidsinspectie en hoofd van de bedrijfsartsenopleiding SGBO in Nijmegen.

Naar aanleiding van de vernieuwde Arbowet 2017. Met ook een prikkelende stelling: Is een bedrijfsarts eigenlijk wel nuttig?

 

No Title

No Description

Vooral de Arbobeleidsraket in de presentatie van Peter geeft volgens alle aanwezigen de essentie van de arbowet helder weer.

Johan dankt alle sprekers van vandaag hartelijk voor hun inbreng en wenst allen wel thuis, fijne feestdagen en een goeie jaarwisseling.