Netwerk Arbo FNV

Symposium ‘Kankerverwekkende stoffen op het werk’ op 19 april.

In aanloop naar Workers Memorial Day op 28 april organiseert de FNV op dinsdag 19 april in De Burcht in Amsterdam een symposium over de gevaren van kankerverwekkende stoffen op het werk. En jij kunt dit symposium bijwonen.

Symposium 'Kankerverwekkende stoffen op het werk' op 19 april

Jaarlijks krijgen duizenden werknemers in Nederland kanker door blootstelling aan kankerverwekkende stoffen. Tijdens dit symposium nemen we verschillende aspecten en gevaren van blootstelling aan deze stoffen onder de loep. Ook discussiëren we over succesvolle manieren om dit als FNV aan te pakken.

MELD JE AAN VOOR HET SYMPOSIUM

Ruimte voor vragen en discussie

Experts en betrokkenen komen aan het woord in verschillende panels. De zaal kan vragen stellen en natuurlijk is er gelegenheid om met elkaar in discussie te gaan. De presentatie is in handen van dr. Pieter van Broekhuizen, specialist op het gebied van nanodeeltjes en chemische stoffen van de Universiteit van Amsterdam en lid van de SER-commissie Grenswaarden voor de FNV, samen met FNV-beleidsmedewerker Wim van Veelen.

Deskundige sprekers

Longarts Jos Rooijackers en arbeidshygiënist Huib Arts zullen aanschuiven aan de discussietafel en uitleggen waarom meer aandacht voor bescherming van werknemers tegen chemische stoffen hard nodig is. De bekende arbeidshygiënist Huib Arts vertelt over de harde praktijk en de noodzaak van een preventieve aanpak. Topbestuurder Esther Lynch van de Europese vakbondskoepel ETUC spreekt over de campagne die de koepelorganisatie dit voorjaar start voor een Europese aanpak rond werkgerelateerde kanker. Ook de Inspectie SZW is aanwezig om tekst en uitleg te geven over hun aanpak. FNV-hoofdbestuurder Coen van der Veer en diverse vakbondsbestuurders zullen vertellen over de FNV-strategieën om de werkplek kankervrij te krijgen.

Onderwerpen die aan de orde komen

  • Wat zijn de werkelijke risico’s en gevolgen van deze stoffen?
  • Wat doet de FNV aan dit probleem en wat is nog meer mogelijk?
  • Wat hebben werkgevers te bieden?
  • Wat doet de Inspectie SZW aan dit probleem en hoe verloopt een inspectie nu eigenlijk?

Praktische info en aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Datum: dinsdag 19 april 2016, vanaf 12.30 is de zaal open, afsluiting rond 16.00 uur.
Plaats: De Burcht, Henri Polaklaan 9, 1018 CP Amsterdam.
Toegang: gratis (alleen na aanmelding).
Parkeren: op de parkeerplaats van Artis (dagkaart via De Burcht € 15) of in de straat (€ 4 per uur). De Burcht is ook goed te bereiken met openbaar vervoer. Ziewww.deburcht.nl/contact.
Belangstelling?

MELD JE AAN VOOR HET SYMPOSIUM

Een definitief programma ontvang je na inschrijving.

Meer lezen over Gevaarlijke stoffen?

Ga naar het thema Gevaarlijke stoffen en vind meer over definitie en regelgeving. Lees ook onze oproep aan minister Asscher voor meer Europese grenswaarden voor kankerverwekkende stoffen (9 maart 2016).