Netwerk Arbo FNV

Themadag 16 september PI Vught “De preventiemedewerker”

De preventiemedewerker een veelgebruikte term die synoniem staat voor een deskundig persoon. Hoe is het preventiebeleid geregeld binnen de penitentiaire inrichtingen in Nederland? Is daar iemand aangewezen die het preventiebeleid er even bij doet? Is preventie laag in de organisatie verankerd? Of is het zo dat de RI&E en de plannen van aanpak ergens in de la liggen te verstoffen zoals veelal het geval is?

U kunt het horen en er over meepraten tijdens de themadag op 16 september 2016 in de penitentiaire inrichting in Vught.

PI Vught

https://www.dji.nl/Organisatie/Locaties/Penitentiaire-inrichtingen/PI-Vught/
Het programma ziet er in grote lijnen zo uit: (NB Het is alleen mogelijk om het hele programma te volgen van 10 tot ± 16.00 uur)

 • Ontvangst tussen 9 en 10 uur op bezoekzaal BPG  (NB We gaan in 2 groepen naar binnen 1 om 9.15 uur en 1 om 9.30 uur.)
 • Ochtenddeel vanaf 10 uur:
 • Opening door de  (dag)voorzitter van het Netwerk Arbo FNV
 • Welkomstwoord door en van de  directieleden namens de PI Vught.
 • Namens de  FNV Rik van Steenbergen. (Beleidsmedewerker Arbo)
 • Een interactieve presentatie  Dienst Justitiële Instellingen/Preventiemedewerkers en Vughter Arbokolom gepresenteerd door Monty Beisser.
 • Een forumdiscussie met 5 preventiemedewerkers,  4 Arbokaderleden (proces begeleiders van de werkvloer)en leden van de OR en BLG.
 • Interactie en lunch op zaal tot 13.00 uur.
 • Rondleiding een bezoek aan een in gebruik zijnde unit in 3 groepen.
 • Vervolg van de route via de Milieustraat , de werkzaal metaal waarbij uitleg over lasopleidingen voor gedetineerden en bezoek aan een hout werkplaats.
 • Vervolgens terug naar ontvangstzaal voor evaluatie en een netwerkborrel en afronding van de dag rondom 16.00 uur.
 • Waarna we in 2 groepen hopelijk de gevangenis mogen verlaten zonder te betalen. (NB Vergeet uw Monopoly kanskaart niet.)
 • 450_001

 

Kom je ook meepraten over de rol van de preventiemedewerker binnen jouw organisatie?

Binnenkomst

Alle deelnemers moeten zich legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Op het inschrijfformulier graag aangeven welk soort legitimatie u op de themadag meeneemt en het nummer. Dit i.v.m. met screening vooraf en om een soepele binnenkomst van de deelnemers te bevorderen.

Er mogen geen elektronische apparaten naar binnen. Dus laptop of Ipad thuislaten. Uw telefoon kunt u opbergen in een kluisje.

Voor het thuisfront zijn we bereikbaar onder het volgende telefoonnummer: 088 07 44 158

Bij binnenkomst dient u ‘piepvrij’ door de detectiepoort te lopen. Houd rekening met de keuze van uw kleding. In sommige bh’s en andere kleding of schoenen zit metaal verwerkt en bestaat de kans dat u daarmee niet ‘piepvrij’ door de detectiepoort heen komt.
Naast de zogenaamde ‘beugel bh’, kunnen sieraden, haarclips, ritssluitingen, metalen knopen op broeken en dergelijke de detectie uitslag beïnvloeden. Voor een vlotte toegangscontrole is het raadzaam om ook hiermee rekening te houden.

Deelname  is alleen mogelijk als u de hele dag aanwezig bent. Het is niet mogelijk om tussentijds de gevangenis te verlaten.

Durf je nog te komen op deze interessante dag?

Wegens grote belangstelling kunt u zich niet meer inschrijven voor deze bijeenkomst.

NB: Vol is vol in verband met de strenge veiligheidseisen.